Duyuru
LİSANS VE LİSANSÜSTÜ DERS SEÇİMLERİ HAKKINDA
3 Ekim 2020 | 21:46

-Akademik takvime göre, öğrencilerimiz 02-06 Ekim 2020 tarihleri arasında ders seçimi yapmaktadır. Zorunlu ve Seçmeli derslerde kontenjan artırma işlemi, diğer dersler veya ilgili şubelerdeki doluluk durumu gözönüne alınarak belirli zaman aralıklarında Bölüm Başkanlığınca yapılmaktadır. Kontenjan artırma işlemi için Bölüm Başkanlığını aramanıza veya e-posta göndermenize ihtiyaç yoktur.

-Öğrencilerimiz ders kayıt işlemleri ve uzaktan eğitim ile ilgili süreçleri Öğrenci Menüsü altında yer alan Uzaktan Eğitim sayfasından takip edebilirler.

-Bölüm ders programları Normal Dönem baz alınarak web sayfalarında ilan edilmektedir. Öğrenciler GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ ne göre ders almaları gerekmektedir. Ders seçiminde aşağıdaki hususların dikkate alınması önem arzetmektedir.

  1. Öğrenci ders kayıtları dönemi içerisinde ders almalarını tamamlaması gerekmektedir
  2. Ders seçiminde öncelikle alt sınıflardan kalan derslerin alınması zorunlu olup, daha sonra normal dönem derslerini seçecektir.
  3. Öğrencilerin yönetmelikte belirtilen azami kredinin üzerinde ders seçmesi mümkün değildir.
  4. Uzaktan eğitim programı normal dönem ders programına göre hazırlanacağından ve Pandemi döneminde de çevrimiçi derslere katılım zorunlu olduğundan öğrencinin ders programında derslerini çakıştırmaması gerekmektedir.
  5. Ders seçimini tamamlayan öğrencilerin öğrenci onaylarını yapmaları gerekmektedir.
  6. İşyeri eğitimi veya staj dersleri işletmelerde yüz yüze eğitim şeklinde yürütülecek olup bu dersler ile birlikte başka ders alınmasına müsaade edilmeyecektir.
  7. Akademik takvimde belirtilen zaman diliminde öğrenciler danışmanları ile iletişime geçerek ders kayıtlarının onaylanmasını sağlamalıdırlar.
  8. Öğrenci Ders Ekleme bırakma döneminde Danışmanının onayı ile ders ekleme-bırakma işlemini gerçekleştirebilecektir.
background image