Çift Ana Dal ve Yan Dal

 

Çift Anadal/Yandal

 

Gazi Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince İnşaat Mühendisliği Bölümümüzde Anadal Lisans Programlarını üstün başarıyla devam ettiren öğrenciler isteklerine bağlı olarak ikinci bir dalda daha lisans diploması veya yandal sertifikası alabilirler. Çift Anadal İkinci Lisans Programı, tanımı gereği öğrencilerin lisans öğrenimleri boyunca, anadal lisans programına bilim alanı bakımından yakın olan başka bir bölümün lisans diplomasını almalarına imkan veren eğitim-öğretim programıdır. Yandal Programı ise, öğrencilerin anadal lisans programı dışındaki başka bir  bölümde belirli bir alanda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan eğitim-öğretim programıdır. Bölüm Çift Anadal/Yandal komisyonu Prof. Dr. Nihat Sinan IŞIK, Prof. Dr. Mürsel ERDAL ve Arş. Gör. Dr. Pınar Sezin ÖZTÜRK KARDOĞAN'dır. 

Bölüm Bölümümüzde Çift Anadal Yapabilecek Öğrencilerin Bölümleri Kontenjan

 

İnşaat Mühendisliği Bölümü

Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1
Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 1
Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü 1
Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü 1
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü 1
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 1
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1

 

Bölüm Bölümümüzde Yandal Yapabilecek Öğrencilerin Bölümleri Kontenjan

 

İnşaat Mühendisliği Bölümü

Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1
Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 1
Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü 1
Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü 1

 

Çift Anadal İkinci Lisans ve Yandal Programları sadece Gazi Üniversitesi bünyesindeki bölümler arasında gerçekleştirilebilir. Çift Anadal İkinci Lisans Programının kredisi, programı uygulayan bölümün mezuniyet kredisinin üçte birinden az olamaz. Çift Anadal İkinci Lisans Programında ilgili bölümün mezuniyet kredisi ne olursa olsun alınması gereken kredinin alt sınır değeri 36 kredidir. Yandal Programı ise, en az 18 krediden oluşur.  Çift Anadal İkinci Lisans Programı ve Yandal Programı dahilinde alınması gereken dersler, ilgili bölümlerin ortak olmayan dersleri olmak zorundadır. Çift Anadal İkinci Lisans ve Yandal Programlarının kontenjanları bölümün o yıl birinci sınıfa aldığı asli öğrenci sayısının %5’i ile %20’si arasında olmak şartı ile Senato tarafından belirlenir.

Başvuru Şartları ve Genel Kurallar:

1-Aynı anda birden fazla Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal programına ya da hem Çift Anadal İkinci Lisans hem Yandal programına kayıt yapılamaz.

2-Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programlarına başvurmak isteyen Lisans öğrencileri, üniversitedeki lisans öğrenimlerinin en erken III. en geç V. yarıyılı başında bu programa başvurabilirler. Bu başvurunun kabul olabilmesi için genel not ortalamasının en az; III. Yarıyıl başında 3.50, IV. Yarıyıl başında 3.25, V. Yarıyıl başında ise 3.00 olması gerekir.

3-Her iki programa başvurabilmek için Anadal Lisans programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’de yer almak ve başvuruda bulunduğu döneme kadar Anadal Lisans Programında aldığı tüm dersleri başarmış olmak zorunludur.

4-Anadal Lisans Programından mezuniyet hakkını elde eden, fakat Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programını bitiremeyen öğrencilere, Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programını tamamlayabilmesi için iki yarıyıl ek süre verilir.

5-Öğrenci istediği takdirde Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programından ayrılma hakkına sahiptir.

6-Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programlarında iki dönem üst üste ders almayan öğrencinin programdan kaydı silinir.

7-Anadal Lisans programında genel not ortalaması 2.50’nin altına düşen öğrencinin Çift Anadal İkinci Lisans veya Yandal Programlarından ilişiği kesilir.

8-Anadal Lisans Programından mezun olmadan Çift Anadal İkinci Lisans Diploması veya Yandal Sertifikası almak mümkün değildir.

Bölümümüze Çift Anadal Programı yapmak isteyen öğrencilerin alması gereken dersler için aşağıda verilmiştir.

background image