DESIGN & CONSTRUCT 2016 YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI!
18 Kasım 2015 | 15:50

Boğaziçi Üniversitesi'nin en önemli öğrenci organizasyonlarından biri olan Deco (Design & Construct) ; Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nün 2007’ den bu yana, üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği geleneksel çelik köprü yarışmasıdır. Avrupa'da başka bir eşi olmayan yarışma, Türkiye ve Avrupa'daki birçok üniversiteden katılan takımlar eşliğinde bir şenlik alanı gibi donatılan Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydanı'nın eşsiz atmosferinde gerçekleştirilmektedir. Yarışmanın amacı üniversitelerin mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencileri dostça bir ortamda bir araya getirmek, teorik olarak projelendirdikleri köprülerini sergileme ve zamana karşı diğer öğrenciler ile yarışma fırsatı sunmak, aynı zamanda İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmaktır. İki kısımdan oluşan yarışmanın ilk kısmında yarışmacılar köprülerini Güney Meydan'da kurduktan sonra köprüler mimarlık ve inşaat mühendisliği alanlarında uzman öğretim üyeleri ve sektördeki lider firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri kurulu tarafından estetik açıdan değerlendirilir. Gerçek rekabetin yaşandığı yarışmanın diğer kısmında ise yarışmacılar Güney Kampüs'te bulunan otoparkta köprülerini ellerinden gelen en kısa zamanda kurarlar ve köprüler işçi-süre verimliliği, ağırlık verimliliği ve deplasman verimliliği kategorilerinde değerlendirilerek, yarışmacıların köprülerine yatay ve düşey ağırlık testleri uygulanır. Bu değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan genel performans puanlarına göre yarışmayı ilk üç sırada tamamlayan üniversite takımlarına para ödülü verilir. Her yıl yarışma sponsorlarının sunumları ve ödül töreni ile sona erer. Her yıl yüzden fazla üniversite öğrencisi derslerde gördükleri teorik bilgileri büyük bir emekle pratiğe dökerek; okulumuzun eğlenceli atmosferinde mühendisliğin minyatür bir uygulamasına ‘Design and Construct’ sayesinde imza atmaktadırlar. Türkiye’nin önemli inşaat firmalarının stant açtığı yarışmada katılımcılar bu firmaların temsilcileri ile yüzyüze görüşme fırsatı bulup, staj ve kariyer konusunda fikir alışverişinde de bulunabilirler.

Design & Construct 2016 Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü yarışmasına başvurmak için takımlar projelerini info.deco2016@gmail.com adresine  25 Ocak 2016 'ya kadar yollamaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız...