Duyuru
BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN YAZ OKULU DERSİ ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN İKİNCİ BAŞVURU SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR…
17 Temmuz 2021 | 11:38

 

Yaz okulunda başka üniversiteden ders almak isteyen öğrencilerimiz için ikinci ve son başvuru süreci başlamıştır. Başvuru süresi 17 Temmuz 2021 – 26 Temmuz 2021 tarihleri arasındadır.

17 Temmuz’dan önce yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Öğrencilerimizin, aşağıda verilen e-posta adresine en geç 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü saat 13.30'a kadar teslim etmesi gereken belgeler aşağıda belirtilmektedir.

- Gönderdiğiniz başvuru e-postasının gözden kaçmaması için konu kısmına “Yaz Okulu İkinci Başvuru” yazmanız gerekmektedir. 

- Başvuru dilekçesi Word formatında(.docx) gönderilmelidir. 

E-posta: teknolojiinsaatmuhendisligi@gazi.edu.tr

 

1.   Başvuru Dilekçesi (Linkte yer alan şablon kullanılmalıdır.)

2.   ÖSYM web sitesi üzerinden alınan, öğrencinin üniversiteye girdiği yıla ait taban puanını hem Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü hem de ders almak istediği üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü için gösteren puan çizelgesi (Dersin alınacak olduğu üniversitedeki bölümün yerleştirme puanının, bölümümüz yerleştirme puanına eşit veya bölümümüz yerleştirme puanından daha yüksek olması gerekmektedir.)

3.   Öğrencinin yaz okulu için gideceği üniversitenin web sitesi üzerinden alacağı, ilgili dersin içeriğini ve kredisini gösteren belge

4.   Öğrencinin yaz okulu için gideceği bölümün Yaz Okulu Ders Programı (Yayınlandı ise)

 

ÖNEMLİ NOT:

Öğrencilerimizin başvurularını yaparken hem GÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğini hem de GÜ Yaz Okulu Yönergesini dikkatlice okumaları ve ilgili şartlara uymaları beklenmektedir. Bu bağlamda,

-  Üstten ders alacak olan öğrencilerimizin alttan derslerinin olmaması ve not ortalamalarının 2.5 üzerinde olması,

-  Öğrencilerimizin alacakları derslerin bölümümüzün yaz okulunda açılmamış olması

-  Yaz okulunda alınan derslerin toplam yerel kredilerinin 12’yi geçmemesi

şartlarına özellikle uymaları gerekmektedir. Öğrencilerin yönetmelik ve yönergede yer alan bu ve benzeri şartlara uymadan yaptıkları yanlış başvurulardan dolayı yaşayabilecekleri mağduriyetin sorumluluğu kendilerine aittir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Muafiyet ve İntibak Komisyonu tarafından yapılacak olan değerlendirme sadece üniversite taban puanı, ilgili dersin içeriği ve kredisi vb. açısından verilecek uygunluklarla ilişkilidir.

Ayrıca, öğrencilerimizin alacakları dersleri birbiriyle çakıştırmadan seçmeleri gerekmektedir. Çakışan dersleri aynı anda seçmemekten öğrenci kendisi sorumludur.

background image